Garšīgi! Marinētu dzelteno biešu salāti ar auzu sakni un dzērvenēm

0 komentāri

Šo svētdien raidījuma Ēdiena daba vadītāji Krista Baumane un Ingmārs Ladigs viesojas bioloģiskajā saimniecībā ”Vizbuļi”, kur ievāc dzelteno biešu ražu, kas šogad ir ļoti laba. Savukārt saimniecības ”Indrāni” saimniece Liene ierāda, kā dzeltenās bietes iemarinēt.

Zemnieku saimniecības ”Vizbuļi” namamāte Laima stāsta, ka pēdējā laikā cilvēki ļoti labprāt ēd dzeltenās bietes. Iemesli – visdažādākie. Laima domā, ka īpaši bērniem mammas izvēlas dot dzeltenās bietes, jo koši sarkanās bietes mazie bieži vien neēd. Toties dzelteno bieti var pievienot sautējumam un bērni apēd ar gardu muti, nemaz nenojaušot, ka ēd bietes.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Marinētu dzelteno biešu salāti ar auzu sakni un dzērvenēm, pagatavoti ābolu sulā

 Sastāvdaļas (4 personām) :

  • 500 g marinētas dzeltenās bietes;
  • 2 gab. āboli (sulai) ;
  • 1. tējk. sinepes;
  • 2 ēdamk. cukura;
  • ¼ tējk. sāls;
  • 2 ēdamk. ābolu etiķa;
  • 500 g auzu saknes (angļu val. – salsify), var aizstāt ar burkāniem, pastinaku vai citu sakni;
  • 1 litrs piena;
  • garšvielas;
  • 60 g dzērveņu sukādes;
  •  svaigi zaļumi;
  • 100 ml augu eļļas;
  • 20 g rupjmaizes rīvmaizes.

Pagatavošana

No āboliem izspiež sulu, sulu sajauc ar sinepēm, sāli un cukuru, pievieno ābolu etiķi.

Rezervē pusi daudzuma sulas maisījuma mērcei, otru pusi lej uz uzkarsētas pannas, kur liek marinētās bietes un karamelizē, līdz iztvaiko šķidrums, Pēc tam pārliek karamelizētās bietes uz trauka.

FOTO. Kā dzeltenā biete nonāk līdz galdam

Auzu sakni nomizo, nomazgā un liek vārīties pienā ar garšvielām, vāra apmēram pusstundu (līdz mīksta), Kad izņem no piena , apcep nedaudz uz pannas, kapēm paliek nedaudz brūna. .

Atlikušajā ābolu sulas maisījumā liek dzērvenes un pagaida, līdz tās kļūst mīkstākas. Kad dzērvenes izņem no sulas, tām piekuļ klāt nedaudz eļļas, lai veidojas salātu mērce.

Karamelizētās bietes kārto uz šķīvja, pēc tam dzērvenes, apcepto auzu sakni un svaigus zaļumus. Pārlej ar ābolu sulas salātu mērci un pārber ar rupjmaizi.

Salātus var pasniegt gan siltus, gan atdzesētus.

Skaties video:

 

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Vai zināji? Ultravioletie stari – tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Vai zināji? Ultravioletie stari - tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Tuvojoties vasarai, aizvien biežāk uzturamies ārpus telpām un lutinām sevi ar saules gaismu un siltumu. Saule sniedz mums enerģiju, palīdz organismam ražot pietiekami daudz D vitamīna un stiprina imūnsistēmu, taču ir ļoti svarīgi izprast arī saules staru negatīvos efektus, pievērst uzmanību mūsu ādas veselībai un sauļoties atbildīgi.

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas