Lieliskās pankūkas ar piedevām brīvdienu vēlajām brokastīm

0 komentāri

Brīvdienu “brančs”, jeb latviski runājot brīvdienu vēlās brokastis, daudzām no mums ir bijušas ierasta lieta pirms vēl tika izgudrots šis nosaukums. Protams, ne vienmēr ievērojam nosacījumu -“branču” baudīt ārpus mājām, bet tas taču nav galvenais, vai ne? 

Svarīgākais, ko mēs ceļam galdā un kādā garastāvoklī visi baudām brīvdienu kopābūšanu vai arī iedvesmojošu vientulību. Gatavo 3 meitenes jaunākajā raidījuma epizodē piedāvā vairākas lieliskas vēlo brokastu ēdienu receptes. 

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Biezās pankūkas

Sastāvdaļas:

  • 2 olas;
  • 250 g miltu;
  • 250 g piena;
  • 2 tējk. cepamā pulvera ;
  • 80 g cukura;
  • 80 g sviesta;
  • šķipsniņa sāls;
  • vaniļa.
Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Pagatavošana:

  • Sausās sastāvdaļas iesijā bļodā.
  • Atsevišķā traukā samaisa olas, pienu, vaniļu un izkausētu sviestu.
  • Abu trauku masas sajauc kopā un rūpīgi samaisa.
  • Cep uz pannas, līdz zeltaini brūnas no abām pusēm.

Variācijas par tēmu:

  • Lai pankūkas padarītu interesantākas, pirms to cepšanas mīklā var iejaukt arī smalki sakapātu bekonu, lociņus un sieru.
  • Vai, piemēram, ja vēlas nokrāsot pankūkas rozā krāsā – mīklai var pievienot biešu pulveri. Ja zaļā krāsā – tad sablenderētus spinātus 

Piedevas pankūkām

Laša krēms 

Sastāvdaļas:

  • 200 g auksti kūpinātas laša filejas;
  • 1 buntīte diļļu;
  • 200 g krēmsiera;
  • 1 citrons.

Pagatavošana:

  • Visu sablenderē viendabīgā krēmīgā masā.
  • No citrona pieliek sulu un norīvē miziņas.

Veģetārā uzkodiņa

Sastāvdaļas:

  • 70 g spinātu;
  • šķipsniņa malta muskatrieksta;
  • 200 g šampinjonu;
  • 1 citrons;
  • ½ tējkarote ķiploku pulvera;
  • rīvēts cietā tipa siers;

Pagatavošana

  • Šampinjonus sagriež četrās daļās un apcep pannā nelielā eļļas daudzumā. Pievieno muskatriekstu.
  • Tad piejauc spinātus un ļauj tiem saplakt.
  • Visbeidzot pārrīvē ar citrona miziņu un cietā tipa sieru (ja vēlas).

Rukolas un avokado salāti

Sastāvdaļas:

  • 1 avokado;
  • 1 granātābols;
  • 70 g rukolas.

Otra versija:

  • 4 vārītas olas;
  • 70 g rukolas;
  • 1 avokado;
  • žāvēts tītara šķiņķis. 

Pagatavošana:

  • Visu sagriež un saliek kopā salātu bļodā.
  • Pārlej ar salātu mērci vai vienkārši eļļu, vai kopā sajauktu eļļu un baltvīna etiķi.

Foto

Taziki mērcīte

Sastāvdaļas:

  • 1 mazs vai ½ standarta gurķa;
  • saišķītis diļļu;
  • 200 ml grieķu jogurta;
  • 1 citrons;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • ½ tējkarote paprikas pulvera;
  • 1 tējkarote olīveļļas;
  • sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

  • Citronu nomizo un izspiež sulu.
  • Dilles, gurķi un ķiploku smalki sakapā.
  • Visas sastāvdaļas liek blenderī un sablenderē viendabīgā mērcē. 

Biešu humuss

Foto: publicitātes foto

Foto: publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • saldo zirņu dīgsti;
  • 2 vārītas bietes;
  • 200 g konservētu turku zirņu;
  • 1 citrons;
  • 30 g sezama sēkliņas;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 50 ml olīveļļas.

Pagatavošana:

  • Pagatavo tahini pastu no olīveļļas, sezama sēkliņām un ķiploka.
  • Tad visas sastāvdaļas sablenderē kopā un piespiež citrona sulu. 

Karamelizēti banāni

Sastāvdaļas (vienai personai nepieciešams):

  • 1 banāns
  • šķipsna brūnais cukurs

Pagatavošana:

  • Uz sasildītas pannas liek gareniski pārgrieztus banānus pārberot tos ar brūno cukuru.
  • Cep kamēr abas puses apkaramelizējušās.
0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas