Gardai nedēļai – cepumi ar riekstiem un brūklenēm

0 komentāri

Pēdējā Gatavo 3 mežā epizodē dāmu trio pārsteidza ar dažādiem ēdieniem no riekstiem. Lai mums visiem šī nedēļa būtu saldāka, Anna gatavo riekstu un brūkleņu cepumus. Izmēģini!

Sastāvdaļas

  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g gaiši brūnā cukura
  • 100 g tumši brūnā cukura
  • 1 ola
  • 200 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote soda
  • 100 g brūkleņu
  • 50 g lobītu pistāciju
  • 50 g zemesriekstu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 185°C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar abiem cukuriem, līdz tas kļuvis gaišs un pufīgs. Pievieno olu un turpini putot.
  3. Atsevišķā traukā iesijā miltus un sajauc kopā ar sodu, cepamo pulveri un sāli. Brūklenes un riekstus pievieno miltu maisījumam.
  4. Pie olu masas liek klāt sauso maisījumu un labi samīca visu kopā. Sadala mīklu 12–16 vienādās daļās.
  5. Pikucīšus liek uz pannas ar ļoti lielām atstarpēm (cepumi izplūdīs). Liek krāsnī un cep 12–15 minūtes. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē.

Video:

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Kā vasarā izskatīties mirdzošai un pievilcīgai? Gatavojies sauļošanās sezonai jau tagad!

Vasara nozīmē sauli, karstumu, košus tērpus un aizvien mazāk un mazāk laika, lai pagūtu parūpēties par to, lai šajā laikā mūsu izskats būtu tiešām veselīgs un pievilcīgs. Tā ir tiesa – vasarā mūsu āda saskaras ar ļoti daudziem izaicinājumiem: karsto sauli, sāļo jūras ūdeni un pilsētas piesārņojumu, tāpēc rūpes par ādu vasaras sezonā ir visnotaļ būtiskas.

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas