Garda zivju zupas recepte! Pamēģini!

0 komentāri

TV3 un TVPlay no, šodienas, 18. oktobra ik svētdienas rītu plkst. 9:10 būs baudāms jauns dokumentāli izzinošs kulinārijas raidījums Ēdiena Daba. To vadīs kulinārijas bloga Krista.lv autore Krista Baumane un restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs. Viņi dosies izzināt ēdiena dabu un sekos gardāko Latvijas produktu ceļam no dobes, lauka un pļavas līdz pat pavāra virtuvei. Savukārt Skaties.lv tu varēsi iepazīties ar receptēm. Šoreiz garda zivju zupas recepte!

Zivju zupa un cepts kartupelis uz rupjmaizes

Sastāvdaļas zupai:

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
  • 1l  zivju buljons
  • 250gr rupjmaize
  • 4 vidēji lieli tomāti
  • 75gr spināti
  • 8 asarīšu filejas
  • zutis
  • sīga
  • 1 sīpols

Rupjmaizes kumosiņiem:

  • 250gr rupjmaize
  • 2 kartupeļi
  • 8 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļa
  • 1 ēdamkarote krējuma
  • 1 buntīte lociņu
  • garšvielas

Pagatavošana

  • 250gr rupjmaizes cep cepeškrāsnī līdz sausa, samaļ un sadrupina.
  • Paralēli uzvāra zivju buljonu, pievieno garšaugus.
  • Zivis izfilē un sagriež filejās, asari un sīgu iemarinē ar garšvielām.
  • Zuša fileju iemarinē ar smalki sagrieztiem sīpoliem.
  • Tomātiem noplaucē miziņu un sagriež smalkos gabalos.
  • Sagriež smalki spinātus.
  • Uzvārīto zivju buljonu izkāš caur sadrupināto rupjmaizi, tad vēlreiz uzvāra.
  • Uzvārītā buljonā liek zivju filejas.
  • Noņem katliņu no uguns un pievieno sasmalcinātos tomātus un spinātus.
  • Zupu lej traukos un pasniedz ar rupjmaizes kumosiņiem.

Paralēli sadursta kartupeļus ar visu mizu. Liek cepties cepeškrāsnī līdz mīksti. Ceptos kartupeļus pārgriež uz pusēm un izņem kartupeļu mīkstumu. Kartupeļu mīkstumam pievieno ceptus sagrieztus ķiplokus, krējumu, lociņus un garšvielas. Rupjmaizi sagriež kumosu gabaliņos un virsū liek kartupeļu mīkstumu ar zaļumiem.

Video

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas