Ekstrasensu cīņas uzvarētājs demonstrē savas spējas kulinārijā, gatavojot biezpiena kūku ar mandelēm

0 komentāri

Raidījumā viesojas Ekstrasensu cīņu uzvarētājs Aleksejs Pohabovs. Aleksejs šodien piedāvā pagatavot receptes, neizmantojot savas ekstrasensa spējas. 

Aleksejs Pohabovs dod priekšroku gatavojot jēra stilbiņiem, kuru viena no galvenajām sastāvdaļām ir kumīns, sīpoli un piparmētru buntīte. Saldajā ēdienā Aleksejs piedāvā tev gatavot biezpiena kūku ar mandelēm, bet ja vēlies justies paēdusi, bet ne pārēdusies, tad iesakām tev gatavot prosas salātus ar apelsīniem. Visas receptes skaties zemāk pievienotajā video klipā. Labu apetīti!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Jēra stilbiņi

Sastāvdaļas:

  • jēra stilbiņi  – 2 gab.;
  • sīpoli – 1 gab.;
  • kumīns – 3 g;
  • piparmētra – buntīte;
  • koriandrs – buntīte;
  • sāls un pipari.

Pagatavošana

Attīra stilbiņus no dzīslām. Blenderī sasmalcina sīpolus, kumīnu, koriandru un piparmētru. Stilbiņus pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej ar blenderī pagatavoto marinādi un apmaisa ar rokām. Liek stilbiņus lielā katlā, uzliek vāku un cep, līdz gatavi.

Foto

Prosas salāti ar apelsīniem

Sastāvdaļas:

  • vārīti prosas putraimi – 200 g;
  • paprika dažādās krāsās – 3 gab.;
  • apelsīns – 1 gab.;
  • pētersīļi – liela buntīte;
  • olīveļļa – 2 ēdamkarotes;
  • sāls un pipari – pēc garšas;
  • piparmētra- pēc garšas.

Pagatavošana

Novāra prosu. Papriku pārgriež uz pusēm, izņem serdi, sagriež sloksnēs un tad kubiņos. Apelsīnu nomizo un ar asu nazi sagriež gabaliņos. Sakapā pētersīļus un piparmētru. Sajauc visas sastāvdaļas bļodā, pievieno sāli un piparus un pārlej ar olīveļļu.

Biezpiena kūka ar mandelēm

Sastāvdaļas:

  • graudainais biezpiens – 300 g;
  • olas – 3 gab.;
  • ābols – 1 gab.;
  • brūnais cukurs – 2 ēdamkarotes;
  • mandeļu skaidiņas – 50 g;
  • milti – 2 ēdamkarotes;
  • kanēļa standziņa;
  • citrona sula;
  • pūdercukurs – 2 ēdamkarotes;
  • sāls – šķipsniņa.

Mērcei

  • sauss sarkanvīns – 150 ml;
  • zemenes – 200 g;
  • brūnais cukurs – 1 ēdamkarote;
  • zvaigžņu anīss – 2 gab.

Pagatavošana

Ābolu sagriež salmiņos un apkaisa ar citronu sulu, lai novērstu brūnēšanu. Bļodā viegli sakuļ olu, pievieno biezpienu, cukuru, miltus un samaisa. Biezpienam pievieno ābolu, atkal samaisa, masu liek ugunsizturīgā formā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Apkaisa ar mandeļu skaidiņām un cep cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes. Katliņā sautē zemenes, pievieno vīnu, kanēli, anīsu un cukuru. Uzkarsē līdz mērces konsistencei. Kūku pārkaisa ar pūdercukuru, rotā ar piparmētrām, pasniedz ar mērci.

Video

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Palīdzi savai ādai elpot! Četri likumi pareizai ādas attīrīšanai

Palīdzi savai ādai elpot! Četri likumi pareizai ādas attīrīšanai

Katru dienu mūsu āda ir pakļauta vides kaitīgajai ietekmei – gaisa un ūdens piesārņojumam, kā arī ultravioletajam starojumam. Pareiza un pilnvērtīga sejas attīrīšana ir pirmā palīdzība nogurušai ādai un svarīgs solis ādas veselības un jauneklīga izskata saglabāšanas virzienā.

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas