Čaklajai šašliku marinētājai

0 komentāri

Ir sākusies pikniku sezona. Pirmais šā pavasara šašliks droši vien jau izcepts. Tu, protams, kā vienmēr esi draugu kompānijā “paspīdējusi” ar savu slaveno, pašas marinēto šašliku. Bet – jauna sezona, jauna dzīve. Gribas taču par prieku citiem un pašai sev pamēģināt kaut ko vēl nebijušu, lai Tu uz visiem laikiem “iekarotu” šašliku gatavošanas karalienes titulu. Tādēļ Skaties.lv sadaļa Sievietei Tev turpmāk piedāvās interesantas šašlika marinādes receptes un marinēšanas knifiņus. Lai izdodas!

Cūkgaļas šašliks sausā baltvīna marinādē

Sastāvdaļas

2 kilogrami cūkgaļas kakla karbonādes
1 kg sīpolu
1 citrons
3 ēdamkarotes augu eļļas
300 ml sausā baltvīna
300 ml ūdens
2 lauru lapas
3 tējkarotes kaltēta bazilika
maltās garšvielas pēc izvēles – koriandrs, ķimenes, kanēlis, sarkanie pipari, melnie pipari, sāls pēc garšas

Pagatavošana

Neliela izmēra sīpolus sagriez gredzenos, liela – pusgredzenos.
Samaisi visas maltās garšvielas.
Nomazgā gaļu, apžāvē un sagriez nelielos gabaliņos.
Traukā, kam vari uzlikt slogu, kārto visu šādā secībā: pirmajā kārtā gaļa. Pēc tam apkaisi to ar garšvielu maisījumu un pieliec lauru lapas. Pēc tam – sīpolu kārta. Un tā, kamēr esi salikusi visu gaļu.

Marināde

Izspied citrona sulu, pēc tam sajauc ar vīnu, ūdeni. Pirms lej marinādi, pārlej gaļu ar eļļu un sajauc.
Labi, ja marinējumam var uzlikt slogu. Gaļai jāstāv ledusskapī 6–8 stundas.
Kad gaļa iemarinējusies, apkaisi to ar sāli un sajauc.
Uz iesmiem gaļai pa vidu cepties var likt arī marinētos sīpolu gredzenus, kā arī citus dārzeņus.
Cepšanas laikā šašliku ik pa laikam nepieciešams nedaudz apslacīt ar vīnu.
Pasniedz ar dārzeņiem, salātiem, zaļumiem un sauso vīnu.

Labu apetīti!

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas