Pasaule šokā! Zinātnieki apgalvo, ka sālīta un kūpināta gaļa izraisa vēzi

0 komentāri

Vislielāko sašutumu par zinātnieku jaunāko pētījumu pauž amerikāņi, kuri ik gadu notiesā vismaz 8 kilogramus bekona katrs.

Amerikas vēža pētījumu institūts nācis klajā ar šokējošiem pētījuma rezultātiem – ik dienu notiesājot vien 50 gramus bekona, personas risks saslimt ar vēzi palielinās par 21 procentu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Ik gadu 143 tūkstošiem amerikāņu tiek konstatēts taisnās zarnas vēzis, 53 tūkstoši no tā vēlāk mirst.

Zinātnieku pētījumi norāda uz ciešu saikni starp dažādu tipu vēzi un personas uzturu, kurā izmantota apstrādāta gaļa, galvenokārt bekons.

Tāpat zinātnieki apgalvo, ka sālīta un kūpināta gaļa veicina bērnu saslimšanu ar leikēmiju, kā arī par 41 procentu palielina iespēju saslimt ar diabētu.

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas