Oriģinālas un vienkārši pagatavojamas receptes drēgniem ziemas vakariem

0 komentāri

Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu.

Izmēģini kādu no trīs oriģinālajām un vienkārši pagatavojamajām ziemas sezonas produktu receptēm!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Baltvīnā sautēti kāposti

Uzkarsē pannu un izkausē vienu ēdamkaroti zosu tauku. Kad tauki uzkarsēti pannā, ber vienu lielu smalki sagrieztu sīpolu un vienu plānās šķēlītēs sagrieztu lielu ābolu bez mizas. Cep līdz āboli sāk karamelizēties un sīpoli apbrūnēt, pievieno 180ml baltvīnu no Reinas ielejas (Vācija), kas Latvijā vairāk pazīstams kā Rīslings. Nedaudz iztvaicē alkoholu un visu masu pārlej sautējamā katlā. Tajā masai pievieno 0.5 kg skābētu kāpostu, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura, lauru lapu, divas krustnagliņas, apmaisa un sautē ar vāku līdz kāposti paliek mīksti. Pasniedz kopā ar cūkgaļas vai liellopa gaļas cepeti.

Krāsnī ceptas bietes un burkāni ar kazas sieru

Izvēlas mazas vai vidējas bietes un vidēji lielus burkānus Nogriež zaļumus un galus, ja tie ir gari. Krāsni uzsilda līdz 200 C, dārzeņus nomazgā un nemizotus ietin folijā. Liek krāsnī un cep 70 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē, nomizo un griež aptuveni 0,5 cm biezās ripās. Ņem kazas vai Fetaki sieru, sagriež 0,5 cm biezos gabaliņos. Kārto uz galda šķīvja pamīšus – biete, siers, burkāns, siers. Pēc izlikšanas ieteicams pārkaisīt ar zaļumiem un pārliet ar pesto mērci. Pasniedz kā uzkodu gan pie gaļas, gan veģetāriem ēdieniem.

Cepti mandarīni brūnā cukura glazūrā

Izvēlas lielus, oranžus mandarīnus ar raupju mizu, nomazgā, nomizo un pārgriež šķērsām uz pusēm. Katrā mandarīna pusē mīkstumā iesprauž divas krustnagliņas un ar mīkstumu uz augšu novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Atsevišķā trauciņā sajauc brūno cukuru ar kanēli un katru mandarīna pusi apber ar vienu ēdamkaroti masas. Liek krāsnī cepties 8 minūtes 200°C temperatūrā. Pēc izņemšanas no krāsns izņem krustnagliņas, sakārto deserta traukā, dekorē ar plānām, nemizota mandarīna šķēlītēm un dzērvenēm.

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas