Kulinārijas entuziasts un profesionālis pavārs iesaka savas Ziemassvētku maltītes receptes

0 komentāri

2. Spinātu salāti ar brokoļiem, lasi un sinepju – pētersīļu mērci

2/7

Cūkas cepetis sinepju marinādē

Foto: Flickr.com

Foto: Flickr.com

Kaspars aizraujas ar ēst gatavošanu un ir īsts kulinārijas entuziasts, kas nebaidās, nedz eksperimentēt, gan meklēt jaunus garšu salikumus. ”Ēst gatavot ir kā meditēt, kad fokuss ir, piemēram, tikai uz elpošanu. Gatavojot vakariņas, vai, īpaši svētku mielastu, visa uzmanība tiek pievērsta procesam un darbošanās notiek īpašā gara un prāta stāvoklī,” savu ēst gatavošanas pieredzi un filosofiju skaidro Kaspars, ”svarīgi šai nodarbei pieiet ar labu noskaņojumu un pozitīvām domā jau pašā sākumā, jo Ziemassvētkos pierasts pie galda pulcēt vairāk ēdājus nekā parasti. Es ticu, ka labā enerģija caur ēdienu tiek pārraidīta, tādēļ šie svētki ir īpaši svarīgi.”

”Ziemassvētku mielastam izvēlēto ēdienu receptēs ir vairāk sastāvdaļu nekā parasti ikdienā izmanto tieši tādēļ, lai vairāk būtu ko meditēt, jo kā kāds garīgs cilvēks reiz teica, ja tev nav laika dienā meditēt stundu, tad tev tas jādara 3 stundas,” stāsta Kaspars, ”tāpat arī gatavojot svētku galdu, pārliecinos, ka laiks pietiks visam un, jo mazāk steidzos, jo labāk sanāk.”

Kas nepieciešams?

  • Cūkas kakla karbonāde bez kaula
  • Krievu sinepes
  • Čili pipars
  • Ķiploks
  • Apelsīns
  • Upeņu ievārījums
  • Kaperi
  • Rozmarīna zariņš
  • Pētersīļa kāti
  • VomFass ķiršu balzametiķis
  • Olīveļa ar rozmarīnu

Kā pagatavot?

  • Bļodā sajauc upeņu ievārījumu ar sinepēm, iespiež ķiploku, pievieno sakapātu čili piparu, rozmarīnu, sakapātus pētersīļa kātus, iespiež sulu no apelsīna, ieber divas lielas saujas kaperu, pievieno 100 – 150 ml. VomFass ķiršu balzametiķa un apm. 70 ml olīveļļas ar rozmarīnu.
  • Maisījumā liek veselu kakla karbonādes gabalu, ar rokām iepliķē, iesmērē un apmīļo ar marinādi, pabaksta ar mazu koka iesmiņu vai nazīti viscauri, lai marināde sasūcas gaļā, atstāj uz 2 stundām.
  • Tad pārklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī 100 grādos uz 5 stundām. Pēc tam stundu cep 150 grādos, un pēc tam noņem foliju, palielina temperatūru uz 185 grādiem un cep vēl apmēram 35 – 50 minūtes.
  • Ēd!

2. Spinātu salāti ar brokoļiem, lasi un sinepju – pētersīļu mērci

2/7
Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Vai zināji? Ultravioletie stari – tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Vai zināji? Ultravioletie stari - tas ir negantākais ādas ienaidnieks

Tuvojoties vasarai, aizvien biežāk uzturamies ārpus telpām un lutinām sevi ar saules gaismu un siltumu. Saule sniedz mums enerģiju, palīdz organismam ražot pietiekami daudz D vitamīna un stiprina imūnsistēmu, taču ir ļoti svarīgi izprast arī saules staru negatīvos efektus, pievērst uzmanību mūsu ādas veselībai un sauļoties atbildīgi.

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu

Pareiza ādas kopšana vasarā nozīmē skaistu ādu visu gadu 2

Kamēr mums vasara ir brīvdienu, izklaides un dažādu citu baudu laiks, mūsu ādai šī sezona ir īstākais izaicinājums. Vai tev jau ir skaidrs, kādi pasākumi būtu jāveic un kas jāzina, lai gada karstākais un skaistākais laiks neradītu nevajadzīgus apgrūtinājumus un neērtības?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas