Ko ārzemēs ēd Karijs.lv? Gardus rīsus ar sarkanvīnā sutinātu vistu

0 komentāri

Ceru, ka šis ieraksts mierinās mūsu mātes, kuras noteikti domā, ka mirstam badā vai labākajā gadījumā ēdam no miskastēm. Pie reizes arī padalīšos ar gardu vakariņu recepti, kuru var izmēģināt tādos mistiskos un pasakās aprakstītos gadījumus, kad pāri palicis mazliet vīna.

Pirmkārt, pastāstīšu par to, kā uzvārīt ļoti jēdzīgus rīsus. Šo graudaugu es baiļojos gatavot 26 savus mūža gadus un vienmēr šķita, ka rīsus (tos, bez caurumainās jaciņas) prot pagatavot tikai mammas, taču vienu dienu mana dzīve mainījās. Iespējams, es nepateikšu neko jaunu, bet man tas bija pamatīgs atklājums!

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Rīsi

Katlā apcep sīpolus, ķiplokus un garšvielas (kumīnu, kurkumu, piparus), tad pievieno rīsus, kuru daudzumu pirms tam rūpīgi nomēra krūzē. Piemēram, vienu krūzi. Apcep rīsus kopā ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām un tad pievieno tieši divas reizes vairāk ūdens. Piemēram, divas krūzes. Uz vidējas uguns vāra un līdz pat nocelšanai no plīts rīsus NEAIZTIEK un nemaisa. Rīsi paši visu labi saprot, un, ja tos netraucē, izveido tunelīšus, pa kuriem cirkulē gaiss. Kad viss ūdens ir izvārījies un tunelīšos nekas vairs neburbuļo, griež nost uguni un ar sakasa ar dakšu. Rīsi sanāk irdeni un tiešām labi izvārās. Vēl es pieliku klāt arī savu mīļāko garšvielu – kaffir laima lapas (Var nopirkt ”Spice House” Upīša pasāžā), bet tas tiešām nav obligāti, var pielikt arī citrona mizu. Rīsiem var pievienot arī dārzeņus un/vai konservētus tomātus. Arī šādā kompānijā viņi izveidos tunelīšus un smuki izvārīsies.

tunelisi

DSC_01302

Vista vīnā

Katlā apcep sīpolus un ķiplokus (mums šie abi džeki ļoti, ļoti garšo), pieliek vistas, pievieno garšvielas un cep no abām pusēm, līdz apbrūnējušas. Tad pielej 50 ml ūdens un sutina, lai sāktu veidoties buljons. Kad tas ir noticis, pielej mazliet vīna un pasautē kādas 10 minūtes. Pēc tam pielej atlikušo vīnu un sutina, kamēr vista ir gatava un gaļa viegli atdalās no kaula.

DSC_0134

Mammas, un ko jūs vakar ēdāt vakariņās?

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas