Kļūsti par kafijas ekspertu!

0 komentāri

2. Espreso – visu kafiju pamats

2/5

Vai zinājāt, ka no kafijas maluma, saskarsmes ar ūdeni, gatavošanas laika un temperatūras ir atkarīgs tas, kādu kafiju baudīsit? Grūti noticēt, taču dažu grādu ūdens atšķirība var noteikt to, ka tās pašas šķirnes kafija būs rūgta, skābena vai pagatavojot atklāsies apstrādes ceļā izveidotās kafijas aromāts.

Par kafijas pagatavošanas niansēm stāsta kafiju un kafijas automātus tirgojošā uzņēmuma Kafijas Draugs eksperts Andris Leitis, kurš nesen savas zināšanas paplašinājis baristu kafijas pagatavošanas kursos.

Grauzdēšana

Foto: Thomas, Flickr

Foto: Thomas, Flickr

Tas, cik ilgi tā saglabāsies svaiga, ar labu aromātu, ir atkarīgs no tā, cik katrs kafijas grauzdētājs, vēloties atklāt kafijas aromātu, ir nolēmis kafijas grauzdēšanas laiku.

”Grauzdē parasti vieglā, vidējā, stiprā vai ļoti stiprā līmenī. Ļoti stipra grauzdējuma piekritēji nereti mēģina noslēpt lētāk iepirkto kafijas pupiņu defektus. Pilnīgi grauzdētai pupiņai būs tuvs deguma aromāts, tomēr tas nomaskēs vēl sliktākas aromāta iezīmes. Tomēr jāpiemin, ka Eiropas kafijas cienītāju un degustētāju diskusijās itālieši aizstāv stipri grauzdētu kafiju, noliedzot faktus par pārlieku grauzdēšanu, jo izrādās, ka viņiem šāda kafija patīk vislabāk. Kā zināms, par gaumi nestrīdas,” stāsta A. Leitis.

2. Espreso – visu kafiju pamats

2/5
Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas