Interesanti: kādu Jāņu vakara maltīti var ieturēt Rumānijas kalnos?

0 komentāri
Interesanti: kādu Jāņu vakara maltīti var ieturēt Rumānijas kalnos?
Foto: Karijs.lv

Lai gan lustīgākie letiņu svētki jau sen kā aiz muguras, turpinām ieskatīties Karijs.lv ceļojuma blogā, kur par saviem piedzīvojumiem raksta tā galvenie varoņi – Karīna un Harijs Eglieni.

Esam nosvinējuši savu pirmo mēnesi svešumā. Aprunājos internetā ar draugiem: viens saka, šķiet, ka esam prom mūžību, otram ir sajūta, ka aizbraucām prom tikai vakar. Kā mēs paši jūtamies? Es nezinu, it kā tiešām braucām prom tikai vakar, bet tā diena, kad pavadījām pirmo nakti Lietuvā, šķiet kā gadu sens notikums. Mazliet pastāstīšu, kā mēs nosvinējām pirmo mēnesi prombūtnē un septiņus mēnešus pēc apgredzenošanās.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk
Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Tātad piestājām kalnos Rumānijā, aptuveni 700 metru augstumā, un ieturējām, šķiet, visglobālākās svētku vakariņas, kādas jelkad ir baudītas. Svētku vakariņas mums nozīmē šķīvi, kurā iekšā ir arī gaļa, jo, lai iekļautos budžetā, piespiedu kārtā kļūstam par veģetāriešiem. Kas arī nemaz nav slikti.

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Kāpēc vakariņas ir visglobālākās? Tāpēc, ka melnos rīsus un Sičuanas piparus esam atveduši no Ķīnas, salātos izmantoto garšaugu olīveļļu mammīte atveda no Itālijas, gaļai pievienotos čili piparus Eglienu Ineta atveda no Meksikas vai Teksasas, īsti neatceros, rīsiem pievienoto harisu (piparu pasta, kas īpaši iecienīta Tunisijā) Līga Māķēna pagatavoja, izmantojot Kenijā iegādātus asos piparus, salātos izmantoto sumaku Anete Jirgensone atveda no Turcijas, bet mērces pagatavošanai izmantoto medu mums iedāvināja Sabīne Košeļeva no Latvijas.

FOTO

Par muzikālo pavadījumu tikmēr rūpējās Seržs Geinsbūrs un Džeina Birkina no Francijas un Lielbritānijas. Fonā klusi šalca Rumānijas kalnu upe. Skaidrs, ka šajā idilliskajā brīdī čivināja arī putni, kas, visticamāk, no kaut kurienes ir atmigrējuši. Pēc maniem aprēķiniem, pārstāvēti četri kontinenti!

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Ko mēs ēdām?

Melnie rīsi ar medus un sojas mērci: katlā apcepu sīpolus ar Sičuanas pipariem, mazliet vēlāk pievienoju melnos rīsus, apcepu un pievienoju ūdeni un trīs naža galus harisas. Atstāju vārīties.

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Tikmēr sagriezu cūkgaļu, mazliet iemarinēju sojas mērcē (pirkta Ukrainā), Meksikas vai Teksasas čili piparos, sālī un citronu sulā. Liku pa gabaliņiem cepties uz pannas.

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?
Palīdzi savai ādai elpot! Četri likumi pareizai ādas attīrīšanai

Palīdzi savai ādai elpot! Četri likumi pareizai ādas attīrīšanai

Katru dienu mūsu āda ir pakļauta vides kaitīgajai ietekmei – gaisa un ūdens piesārņojumam, kā arī ultravioletajam starojumam. Pareiza un pilnvērtīga sejas attīrīšana ir pirmā palīdzība nogurušai ādai un svarīgs solis ādas veselības un jauneklīga izskata saglabāšanas virzienā.

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas