Interesanti: kādu Jāņu vakara maltīti var ieturēt Rumānijas kalnos?

0 komentāri

Lai gan lustīgākie letiņu svētki jau sen kā aiz muguras, turpinām ieskatīties Karijs.lv ceļojuma blogā, kur par saviem piedzīvojumiem raksta tā galvenie varoņi – Karīna un Harijs Eglieni.

Esam nosvinējuši savu pirmo mēnesi svešumā. Aprunājos internetā ar draugiem: viens saka, šķiet, ka esam prom mūžību, otram ir sajūta, ka aizbraucām prom tikai vakar. Kā mēs paši jūtamies? Es nezinu, it kā tiešām braucām prom tikai vakar, bet tā diena, kad pavadījām pirmo nakti Lietuvā, šķiet kā gadu sens notikums. Mazliet pastāstīšu, kā mēs nosvinējām pirmo mēnesi prombūtnē un septiņus mēnešus pēc apgredzenošanās.

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Tātad piestājām kalnos Rumānijā, aptuveni 700 metru augstumā, un ieturējām, šķiet, visglobālākās svētku vakariņas, kādas jelkad ir baudītas. Svētku vakariņas mums nozīmē šķīvi, kurā iekšā ir arī gaļa, jo, lai iekļautos budžetā, piespiedu kārtā kļūstam par veģetāriešiem. Kas arī nemaz nav slikti.

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Kāpēc vakariņas ir visglobālākās? Tāpēc, ka melnos rīsus un Sičuanas piparus esam atveduši no Ķīnas, salātos izmantoto garšaugu olīveļļu mammīte atveda no Itālijas, gaļai pievienotos čili piparus Eglienu Ineta atveda no Meksikas vai Teksasas, īsti neatceros, rīsiem pievienoto harisu (piparu pasta, kas īpaši iecienīta Tunisijā) Līga Māķēna pagatavoja, izmantojot Kenijā iegādātus asos piparus, salātos izmantoto sumaku Anete Jirgensone atveda no Turcijas, bet mērces pagatavošanai izmantoto medu mums iedāvināja Sabīne Košeļeva no Latvijas.

FOTO

Par muzikālo pavadījumu tikmēr rūpējās Seržs Geinsbūrs un Džeina Birkina no Francijas un Lielbritānijas. Fonā klusi šalca Rumānijas kalnu upe. Skaidrs, ka šajā idilliskajā brīdī čivināja arī putni, kas, visticamāk, no kaut kurienes ir atmigrējuši. Pēc maniem aprēķiniem, pārstāvēti četri kontinenti!

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Ko mēs ēdām?

Melnie rīsi ar medus un sojas mērci: katlā apcepu sīpolus ar Sičuanas pipariem, mazliet vēlāk pievienoju melnos rīsus, apcepu un pievienoju ūdeni un trīs naža galus harisas. Atstāju vārīties.

Foto: Karijs.lv

Foto: Karijs.lv

Tikmēr sagriezu cūkgaļu, mazliet iemarinēju sojas mērcē (pirkta Ukrainā), Meksikas vai Teksasas čili piparos, sālī un citronu sulā. Liku pa gabaliņiem cepties uz pannas.

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas