FOTO: noskaidrotas gardāko kūku cepējas Kurzemē

0 komentāri

Pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā norisinājās Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka otrais reģionālais pusfināls, kurā 10 saimnieču konkurencē ēst gatavošanas eksperti noskaidroja divas labākās kūku meistares Kurzemē.

Pusfinālā ar izdomu, meistarību un gatavošanas prasmēm izcēlās Sarmīte Volkova no Vaiņodes ar kūku Mājas pērle un Agneta Gulbe no Liepājas ar āboliņa medus un bišu maizes kūku ar svaigām ogām. Abas prasmīgās saimnieces aizstāvēs Kurzemes godu konkursa finālā Rīgā, kā arī pretendēs uz Latvijas gardākās kūkas cepējas titulu.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Kurzemes pusfināla uzvarētājas balvā ieguva ne tikai ceļazīmi uz konkursa Latvijas gardākā kūka finālu Rīgā 15. augustā, bet arī virtuves kombainu, kas būs lielisks palīgs dažādu saldu meistardarbu gatavošanā turpmāk. Sarmītes Volkovas gatavotā kūka Mājas pērle žūrijas simpātijas iekaroja ar harmoniskajām garšas niansēm, ko saimniece pilnveidojusi, gatavojot kūkas pēc šīs receptes daudzu gadu garumā. Savukārt Agnetas Gulbes āboliņa medus un bišu maizes kūka ar svaigām ogām žūrijas atzinību ieguva ne vien vasarīgā noformējuma dēļ, bet arī kūkas oriģinālā pagatavošanas veida dēļ – kūka pagatavota no termiski neapstrādātiem produktiem. Īpašu konkursa žūrijas veicināšanas balvu saņēma arī pati jaunākā konkursa dalībniece – divpadsmitgadīgā Anna Katrīna Lieģeniece no Liepājas –, kura konkursā piedalījās ar Karamē kūku.

”Uzvara konkursa Kurzemes pusfinālā bija patīkams pārsteigums. Piesakoties konkursam, uzņēmos zināmu risku, jo apzinoties, ka lielākā daļa dalībnieču konkursam pieteiks biskvīta kūkas, izvēlējos gatavot svaigēdāju kūku. No sirds cerēju, ka Rimi Gardēži, kas ir ēst gatavošanas eksperti un mūsdienu kulinārijas tendenču zinātāji, pratīs novērtēt šo kūku, tādēļ liels prieks, ka manas cerības attaisnojās,” stāsta āboliņa medus un bišu maizes kūkas ar svaigām ogām autore Agneta Gulbe.

Kurzemes 10 labākās kūkas Liepājā vērtēja Normunds Baranovskis, Inga Pūce, Liene Zemīte, Signe Meirāne, zināmā garšu eksperte Ilze Jurkāne, kā arī Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks. Ikvienas pusfināla dalībnieces veikumu žūrija vērtēja, ņemot vērā tādus kritērijus kā kūkas garšas bagātība, oriģinalitāte, vizuālais noformējums un kūku cepēju meistarība.

”Katrs konkursa Latvijas gardākā kūka reģionālais pusfināls ir īpašs – ikreiz saimnieces pamanās pārsteigt žūriju ar lielu kūku daudzveidību, apliecinot, ka Latvijas kūku meistares nebaidās eksperimentēt ar garšām, tādēļ bieži galdā tiek celti īsti šedevri. Jau vērtējot Kurzemes kūku pieteikumus un izvēloties pusfināla dalībniekus, manu uzmanību un interesi piesaistīja Agnetas Gulbes un Sarmītes Volkovas kūkas, kuras nobaudot, mana pārliecība tikai nostiprinājās – saimniecēm izdevies radīt kūkas ar izcilu garšu,” iespaidos dalās Liene Zemīte.

Kopumā reģionālajā pusfinālā Liepājā, izrādot un lepojoties ar savām kūku gatavošanas prasmēm un receptēm, piedalījās 10 saimnieces, gatavojot gan tradicionālas lauku tortes, gan citus oriģinālus un mazāk zināmus svētku gardumus. Pasākuma apmeklētājus un dalībniekus izklaidēja bijušais mūzikas grupas PER dalībnieks Pēteris Upelnieks, toties bērni varēja radoši izpausties bērnu stūrītī. Noslēgumā apmeklētājus cienāja ar sarūpēto torti, savukārt konkursa kūkas pēc to degustēšanas tika nodotas Liepājas bērnu namam, iepriecinot mazos liepājniekus šajā svētku dienā.

FOTO

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas