Atklāts Šveices siera caurumu noslēpums

0 komentāri

Šveices zinātnieki atklājuši, kādēļ Šveices sieram ir caurumi. Viss esot atkarīgs no tā, cik netīras ir kannas, kad tajās savāc pienu.

Pretēji gadiem pastāvējušajiem mītiem, ka Šveices siera caurumos pie vainas oglekļa dioksīds, ko rada baktērijas, patiesībā caurumus sierā radot siens. Fermās mikroskopiskas siena daļiņas iekrīt kannās, kurās vāc pienu, un tas tad arī rada sierā caurumus.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

Tas arī skaidrojot, kādēļ pēdējos gados caurumi kļūst arvien mazāk sastopami – piens esot kļuvis daudz tīrāks, skaidro zinātnieki.

0 komentāri

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas