Baiba Runce un Ēriks Palkavnieks gatavo smalku kūku uz jahtas

4 komentāri

Pie Bez Tabu dzimšanas dienas kūkas cepšanas septembrī tika pielikti arī žurnālisti un raidījuma Dzīves smalkumi vadītāji – Baiba Runce un Ēriks Palkavnieks. 

Šis pavisam noteikti bija smalkākais kūkas gatavošanas veids no visiem līdz šim redzētajiem, jo īpašas ir ne tikai gardās tunča kūkas sastāvdaļas, bet arī tās tapšanas vieta – Baibas un Ērika kulinārijas brīnums radās pašā Daugavas vidū starp Vanšu un Akmens tiltu.

Ja Egona Reitera dzimšanas dienas kūka bija viegli pagatavojama, šeit gan īpaši jāseko sastāvdaļām un tapšanas procesam. Ne velti smalko gardumu gatavoja uzreiz divi cilvēki.

FOTO

Bez Tabu dzīves smalkumu kūkai nepieciešams:

  • 2 “Fazer” tostermaizes kukuļi;
  • 3 paciņas majonēzes;
  • 450 g Vici krabju nūjiņu;
  • 2 bundžiņas tunča savā sulā un 1 bundžiņa tunča eļļā;
  • 5 vārītas olas;
  • 1 granātābols (var arī neizmantot);
  • garneles (var arī neizmantot);
  • citrona šķēlītes;
  •  zaļumi (dilles, loki).

VIDEO

Gatavošanas process

1. kārta

Nogriež tostermaizei garoziņas un sakārto tās kā kūkas pamatni uz paplātes. Klāj virsū tunča maisījumu: tuncis 2 bundžiņas savā sulā + 1 bundžiņa tuncis eļļā. Svarīgi! Tunča sula un eļļa nav jānolej! Tunci samaisa ar veselu paciņu majonēzes. Var arī starp kārtām maisīt zaļumus.

2. kārta

Veido atkal tostermaizes kārtu.
Klāj virsū krabju maisījumu: sagriež smalki krabju nūjiņas un pievieno rīvētu vai sagrieztu olu. Sagriezto krabju nūjiņas un olu sajauc ar paciņu majonēzes.

3. kārta

Kārto atkal tostermaizes kārtu. Virsū liek tunča maisījumu un bagātīgi noformē ar zaļumiem un oliņu. Ja tev garšo garneles, tad kūkas virskārtu vari izdaiļot ar tām. Lai kūka izskatītos pēc iespējas skaistāka, protams, ka nepieciešams kaut kas sarkans un tas šajā situācijā ir granātābols. Granātābola sēkliņas izkaisi pār kūku. Nesatraucies par mazajām sēkliņām, tās tikpat kā nevar just, bet granātābols kūkai piešķir lielisku garšu! Kūkas dekorēšanai izmanto arī citrona šķēlītes.

Kūkas malas var ieziest ar majonēzi un uzkaisīt smalki sagrieztus zaļumus.

Svarīgi!
Izmanto šķidru majonēzi, piemēram, salātu majonēzi, lai kūka būtu slapjāka.
Kad kūku esi sakārtojis, tā jāatstāj uz vienu diennakti ledusskapī.
Kūkas recepte domāta apmēram 10 personām.

Tuvojas gan Bez Tabu jubileja un Dzīves smalkumu jaunā sezona

Pa vienai kūkai no četrām Bez Tabu personībām, kas nozīmē – līdz 20. augustam būs zināma katra varoņa gardākās kūkas recepte. Pēc tam to nodosim skatītāju vērtējumam, izmēģināšanai un gardai baudīšanai! Kūka, kas izpelnīsies vislielāko gardēžu atbalstu, kļūs par Bez Tabu 15 gadu dzimšanas dienas oficiālo kūku!

Neaizmirsti turpināt sekot līdzi arī Baibas un Ērika piedzīvojumiem Bez Tabu Dzīves smalkumi jaunākajā sezonā, kas TV3 kanālā gaidāma jau augusta beigās.

Apskati arī citu Bez Tabu personību gatavotās kūkas!

EGONA REITERA SVAIGĒDĀJU AVOKADU KŪKA

AGNESES DRUNKAS JUBILEJAS KŪKA

4 komentāri

TOP komentāri

  • Jānis Zvērs
    +2

    Jānis Zvērs

    Bija ļoti gardi! Taisiet vēl :)

    12.08.2015 22:43

  • Zita Bondare Your pretty face is going to hell
    +2

    Zita Bondare Your pretty face is going to hell

    Man regulari malejas krabju nujinas nevar dabut no pacinas araa...tracina

    12.08.2015 19:50

  • Leonīds Lihodejevskis
    0

    Leonīds Lihodejevskis

    Es atbalsoju par cirku!

    28.12.2016 20:06

Skaties.lv e-jaunumi

Cik jauki! Tu esi pieteicies e-jaunumiem!

Skaties.lv e-jaunumi

Piesakies aktuālāko un interesantāko ziņu saņemšanai savā e-pasta kastītē!

Kas ir e-jaunumi?

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas