Demontēs Rīgas saldāko istabu

0 komentāri

21. martā interjera un delikatešu centrā mc2, Krasta ielā 68a, tiks uzsākta unikālās no īstas šokolādes veidotās istabas demontāža. Daļa ekspozīcijas tiks sadalīta mazos gabaliņos, kuri kā suvenīri tiks dāvāti interjera un delikatešu centra mc2 apmeklētājiem.

Unikālais mākslas darbs – istaba, kurā visas detaļas pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes, tika atvērta par godu Svētā Valentīna dienai. 13. februārī Rīga iegāja vēsturē un kļuva par vienu no nedaudzajām pilsētām pasaulē, kurā izveidota šāda – 20 m2 liela no īstas šokolādes pagatavota istaba. Apskatīt šokolādes istabu interesenti vēl var līdz 21. martam, kad notiks neparastās istabas demontāža.

Saistītie raksti

Saistītie raksti

Saistītās tēmas

Skatīt vairāk

”Šokolādes istabā lieliski tiek apvienotas delikateses, kāda neapšaubāmi ir šokolāde, un interjers, jo ir radīts dabīga lieluma istabas iekārtojums ar augstas klases dizaina mēbelēm. Kopā tas pilnībā iemieso Interjera un delikatešu centra mc2 ideju”, stāsta mc2 direktore Ārija Avota.

Rīgas šokolādes istaba tika veidota divus mēnešus. Lai pārvietotu šokolādes istabas atsevišķās detaļas, bija nepieciešama speciāla tehnika, kura nodrošina noteiktu temperatūras režīmu. Istabas montāžai un pilnīgai tās pabeigšanai bija nepieciešama apmēram nedēļa. Šokolādes istabas autore ir pazīstamā šokolādes skulptore Jeļena Klimenta.

”Saldā istaba sastāv no vairāk nekā 50 elementiem. Tostarp mēbeles, kamīns ar svecēm, paklāji, gleznas, pulkstenis, ziedi, klāts galds, zem kura apgūlies suns. Viss kā īstā istabā un atveidots dabīgā lielumā. Turklāt šī ir vienīgā istaba pasaulē, kurai piemīt sava neatkārtojama smarža,” stāsta J. Klimenta. Viņa piebilst, ka darbs bija sarežģīts, tas paveikts ar īpašu rūpību. Lai izveidotu šokolādes istabu, bija nepieciešami 600 kilogrami šokolādes. Tā vesta no visām pasaules malām – Šveices, Beļģijas, Jaunzēlandes, Brazīlijas.

”Strādāt ar šokolādi ir ārkārtīgi interesanti, veidojot tā viegli pakļaujas, jauki smaržo. Lai veidošana izdotos, temperatūrai jābūt 35–40 grādu robežās. Ja temperatūra būs augstāka, šokolāde ātri kusīs un zaudēs formu. Ja šokolāde būs pārāk auksta, tā ātri kļūs cieta un trausla. Tikai iedomājaties, cik šis darbs ir sarežģīts! Bet patīkams! Šokolādes istabas izveide kaut kādā mērā ir līdzīga ledus skulptūru veidošanai. Bet šokolāde ir silta, gardi smaržo un rada visapkārt vienreizēju atmosfēru. Tā ir tik dažāda – balta, melna, ar dažādu kakao saturu. Ideāls materiāls, lai mākslinieka fantāziju ieviestu dzīvē,” pieredzē dalās J. Klimenta.

Šokolādes istabas slēgšana būs daļa no Saldumu festivāla, ko ik gadus rīko veikali Gastronome.

0 komentāri
Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ko Ziemassvētkos dāvināt bērniem, lai acīs starotu patiess prieks?

Ziemassvētki bērniem ir ļoti īpaši svētki – Ziemassvētku vecītis, eglīte, sniegs, piparkūkas, lampiņas, svecītes, dzejoļi un protams – dāvanas! Bez dāvanām bērnam, visticamāk, mūsdienās nav iedomājami Ziemassvētki, jo tieši tāpēc taču tiek rakstītas vēstules vīram uz Ziemeļpolu, lai izstāstītu savas kvēlākās vēlēšanās, ko svētkos gribētu saņemt šogad!

Vēl par šo tēmu

Vēl šajā sadaļā

Laika ziņas